Zeytin çekirdeği yutulur mu? Zeytin çekirdeği faydaları nelerdir?

Prof. Dr. Canan Karatay’ın da üstüne basarak tüketmemizi tavsiye ettiği zeytin, zeytinyağı, zeytin çekirdeği insan bedeni için büyük ehemmiyet taşıyor. Bilhassa zeytin çekirdeklerinin hemoroid için çok yararlı olduğunu söyleyen Karatay, sıhhat için sıhhat için kesinlikle çekirdeklerin yutulması gerektiğini söyledi. İşte, zeytin çekirdeklerinin faydaları!

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI!

Mide Sıhhatine Yararları:

Zeytin çekirdeği, mideyi güçlendiren yapısı sayesinde kabızlık ve hazımsızlık üzere mide rahatsızlıklarını önler.
Günümüzde yaygın olan reflü ve gastrit üzere mide rahatsızlıklarına güzel gelir.
Mide asidini düzenleyerek doğal bir ağrı kesici misyonu görür.

Basura Yeterli Gelir:

Özellikle erkeklerde sık görülen ve ömür kalitesini düşüren basur (hemoroid) rahatsızlığına yeterli gelir.

Zeytin çekirdeği öğütülüp içildiğinde bu çeşit meselelerin çözülmesine yardımcı olabilir.

Zengin Antioksidan Özellikleri:

Bağışıklık sistemini güçlü tutarak beden direncini korur.
İçerdiği polifenoller, ziyanlı hücreleri tamir ederek kanser üzere riskli hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ YUTULUR MU, NASIL TÜKETİLİR?

Kurutma: Zeytin çekirdeği kurutularak direkt tüketilebilir.

Küçük Modüller Halinde yahut Öğütülerek: Sindirim meseleleri olanlar için zeytin çekirdeği kırılarak yahut öğütülerek tüketilebilir

Yemeklerin İçinde: Zeytin çekirdeği, yemeklerin içine eklenerek tüketilebilir.

Kapsül yahut Destek: Kapsül ya da destek besin formunda kullanılabilir, ancak bu mevzuda uzman hekiminize danışmak kıymetlidir.

Demleme: Çay biçiminde tüketmek isteyenler, zeytin çekirdeğini sıcak suda bekleterek demleyebilirler.

GÜNDE KAÇ TANE ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ YUTMAK GEREKİR?

Günde 4-5 tane zeytin çekirdeği yutmak, uzun vadede mide sıkıntılarının azalmasına, makûs kolesterolün dengelenmesine ve sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir